Unik förskola i Tyskland blir del av Atvexa

Publicerad 13 september 2024

Atvexa har nyligen förvärvat Farm Kita, som ligger strax utanför Bamberg i södra Tyskland. Förskolan har sin verksamhet på landsbygden nära en bondgård, ett koncept som är mycket ovanligt i Tyskland.

– Vi är väldigt glada över att Farm Kita valt att bli en del av Atvexa. Det finns ett stort intresse hos vårdnadshavare att ha sina barn i den här typen av förskola, där barnen är nära natur och djur. På den här förskolan få de en möjlighet att få kunskaper och erfarenheter som många andra barn kanske inte får, säger Johan Kyllerman vd Atvexa.

I dagsläget har förskolan 23 barn, men planen är att utöka verksamheten inom en snar framtid på grund av den stora efterfrågan av den här typen av förskolor.

Farm Kita är en del av LillÅr, ett varumärke som drivs av Atvexas tyska gren. Verksamheten grundar sig på pedagogik speciellt anpassad för yngre barn, med barnens individuella behov i fokus.

Brist på förskoleplatser

I Tyskland finns ett stort behov av förskolor och tyska föräldrar har ett stort intresse för den skandinaviska förskolemodellen där verksamheten bygger på pedagogik med en särskild läroplan och pedagogiska processer som är utformade specifikt för små barn. Här kan Atvexa genom bland annat LillÅr bidra till en pedagogisk mångfald med vetenskaplig grund.

– Vi planerar att öppna fler förskolor i landet under de närmaste åren, både i Bayern och på andra ställen i Tyskland, säger Johan Kyllerman vd Atvexa.

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!