Tyresö Montessoriskola firar 30 år – med hjärta och framtidsvisioner

Publicerad 19 september 2024

Med 600 besökare, ett brett program och besök av ingen mindre än Maria Montessori själv, blev det ett storslaget firande för den lilla skolan med det stora hjärtat. Vi pratade med Evy om vad som gör skolan speciell, firandets höjdpunkter och hur framtiden ser ut för skolan som nu blickar fram mot nästa stora jubileum.

Hallå där, Evy Holmerson, rektor på Tyresö Montessoriskola, som nyligen firade sitt 30-årsjubileum! Kan du berätta om den stora dagen?

-Vi hade så många besökare från olika håll, allt från nuvarande barn, elever och vårdnadshavare till tidigare rektorer, samt politiker. Vi firade med fiskdamm, fotoutställning, fika, korvgrillning, ansiktsmålning och uppträdanden. Självklart kom även Maria Montessori på besök.

Vad gör Tyresö Montessori speciellt?

-Vi är den lilla skolan med det stora hjärtat, där varje barn blir sett varje dag och där alla får vara med och vara delaktiga. Vi har en stark tro på vår Montessoripedagogik och på att vara utomhus i närmiljön, att förflytta undervisningen utanför de fyra väggarna.

Har ni något spännande på gång den närmaste tiden?

-Vi har alltid ett firande kring Halloween med eget spökhus. Barnen har redan börjat fundera på vad vi ska göra, och i år ska vi även öppna upp det för kommunens barn och vuxna. Vi har även som tradition att sjunga in julen i Tyresö centrum sista skoldagen på terminen, och då brukar det vara fullt med folk som sjunger och klappar med. En otroligt vacker jultradition.

Hur hoppas du att skolan ska utvecklas fram till nästa jubileum när ni fyller 40 år?

-Vi önskar så klart att vi får utveckla både våra lokaler och vår skolgård, samt välkomna många nya nyfikna individer till vår verksamhet. Skolan växer stadigt varje år och det ska bli spännande att se hur långt vi kommit om 10 år. Kanske har vi då även ett högstadium, vem vet…

Läs mer

Tyresö Montessoriskolas webbplats

 

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!