Storslagen invigning av vår nya skola i Norrtälje!

Publicerad 27 augusti 2024

Nu har den nybyggda Montessori Gustafslund mitt i centrala Norrtälje haft invigning. Det firades tillsammans med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, politiker, byggbolag, lokalt näringsliv och många andra Norrtäljebor.

Med fanfar och bandklippning av eleverna Nicole Garvakhåka och Bastian Hagman blev äntligen den nya skolan invigd.

– Välkomna alla elever! Vi har väntat på er. Nu ska vi fylla den här vackra byggnaden med kunskap och kreativitet. Så sade Åsa Bertilsson, rektor på skolan när invigningen startade ute på den nya skolgården mellan skolbyggnaderna.

Första spadtaget togs för två år sedan och den nya skolbyggnaden kommer att rymma 360 elever. Tillsammans med de två andra byggnaderna alldeles intill kommer ca 500 elever att kunna gå på Montessori Gustafslund.

En dröm som blivit verklighet

– Det här har varit en dröm i många år, sa Anne-Marie Utterström, vd Montessori Sverige, vid invigningen. Hon har också varit rektor för skolan tidigare. När vi började för många år sedan hade vi 21 elever och nu har vi 385. Snart är hela skolan full. Vi har vuxit långsamt med kvalitet. Att göra en bra skola är det som driver oss.

Montessori har funnits i Norrtälje i 25 år och med den nya skolbyggnaden kommer ännu fler elever att kunna gå på den redan mycket populära skolan. Till den här terminen har skolan startat en fotbollsprofil tillsammans med BKV Norrtälje, som kompletterar den sedan tidigare stora satsningen på idrott och även teknik i samarbete med det lokala näringslivet.

Montessori – en stark aktör i Norrtälje

– Atvexa har satsat stort här i Norrtälje. Vi är imponerade av Norrtälje Montessoris drivkraft, här finns både kreativitet och hjärta, kombinerat med hög kvalitet. Det syns också att alla medarbetare i skolan månar om att eleverna ska lyckas. Det är också riktigt roligt med den nya fotbollssatsningen, men den här skolan har sedan länge varit i framkant på många olika sätt, säger Johan Kyllerman vd Atvexa.

– Att vi gör den här satsningen i Norrtälje är ingen slump. Det här är en väldigt fin kommun med vacker natur och goda framtidsmöjligheter. Det känns helt rätt att tillsammans med Riflex investera 170 miljoner kronor i en helt ny skola. På det sättet bidrar vi till att göra Norrtälje ännu mer attraktivt för de som bor här och familjer som funderar på att flytta hit, samtidigt som kommunen själv inte behöver göra den här investeringen, säger Johan Kyllerman vd Atvexa.

Läs mer

Artikel i Norrtälje tidning om invigningen 23 augusti 2024

Artikel i Norrtälje tidning om fotbollssatsningen 15 augusti 2024

Webbnyhet om om bygget av den nya skolan 22 maj 2024

Fakta om nya Montessoriskolan i Norrtälje

  • Byggår: 2022–2024
  • Kvadratmeter: 4 000. Skolan är 3 604 kvm och hela huset ca 4000.
  • Antal elever: 360 i nya skolbyggnaden (Lunden) tillsammans med den befintliga skolan (Herrgården) kommer det att kunna gå ca 500 elever på Montessori Gustafslund
  • Årskurser: F-4, 5-9
  • Fastighetsägare & byggherre: Riflex AB
  • Byggentreprenör: Lewéns totalentreprenad
  • Uppvärmning: Bergvärme
  • Olika miljövänliga anpassningar:
  • Kostnad: Byggkostnad för Riflex 170 mkr
  • Övrigt: Det finns nästan inte en rak vinkel på väggarna i hela skolan, detta för att ljudet inte ska studsa.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!