Myrstugubergets friskola fyller 30 år!

Publicerad 10 maj 2024

Den 8 maj firade elever, medarbetare och vårdnadshavare på Myrstugubergets Friskola stort! Skolan fyller 30 år i år och är Huddinge kommuns äldsta friskola.

Hallå där Kicki Stål, rektor på skolan, grattis till 30-årsjubileumet! Hur har ni firat?

Kicki Ståhl, rektor på Myrstugubergets Friskola.

– Med mys och många skatt firar vi våra 30 år som skola!

– Alla barn och vuxna har en rolig aktiv dag med pyssel och aktiviteter. Tillsammans förbereder vi för Öppet hus med elever och anhöriga som går och gått på skolan. Grannar, tidigare personal mfl är varmt välkomna!

Hur kom det sig att skolan startade för 30 år sedan?

– Den närbelägna kommunala Hagaskolan skulle läggas ner och föräldrar på berget startade ”Byskolan” för att ha närhet till en skola i området.

Hur har skolan utvecklats sedan den startade?

– Från 15 elever vid start 1994 har vi vuxit och mognat som skola. Bykänslan med litenhet, trygghet och att alla känner varandra finns kvar! Vi behövdes då och vi behövs i framtiden! Vår vision ”Det är viktigt för mig att det går bra för dig” är ett engagemang som vi har för varje barn och vuxen.

Vad är du mest stolt över?

– Jag är mest stolt över att litenheten och känslan av ”byskolan” fortfarande finns här! Den känslan har jag med mina 23 år på skolan delat under alla dessa år med många familjer och kollegor.

– Tillsammans skapar vi i skolan engagemang och kvalitet i vår gemensamma skola.

Hur tror du det är om 30 år på skolan?

– Då fortsätter vi att ”duka bordet tillsammans” och ”möter dagens och morgondagens samhälle” med engagemang och glädje.

Om Myrstugubergets friskola

Myrstugubergets friskola är en F-5-skola, med fritidsverksamhet. Skolan startade 1994 och är sedan 2022 en del av Atvexa AB. Skolan fungerar som en fristående enhet inom Atvexas dotterbolag Metapontum.

Läs mer på skolans webbplats

Kontakt

Kristina (Kicki) Ståhl, rektor
kicki.stahl@myrstuguskolan.se
0703-17 71 64

Härliga foton från firandet på skolan!

Fiskdamm, kakbuffé som eleverna gjort, vernissage, popcorn, tipspromenad, pizza, uppträdande och mycket mer! Det var en riktig fest på skolan.

 

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!