Atvexas skolor överträffar genomsnittet i Skolinspektionens Skolenkät 2024

Publicerad 13 juni 2024

Atvexas skolor har presterat bättre än genomsnittet i nästintill samtliga kategorier i Skolinspektionens skolenkät 2024 som besvarats av lärare i grundskola och vårdnadshavare till elever i förskoleklass och grundskola.

-Vi är oerhört stolta över att våra skolor presterar så väl i Skolinspektionens skolenkät. Detta är ett bevis på vilket fantastiskt arbete som våra medarbetare gör i våra 39 grundskolor runt om i Sverige. Resultaten i enkäten bekräftar detta, säger Johan Kyllerman, vd för Atvexa i en kommentar till resultatet.

Det här visar också att friskolor bidrar på ett viktigt sätt till svensk skola, något att komma ihåg när friskolor blir ifrågasatta i den politiska debatten. Atvexas skolor är ett tydligt exempel på hur hög kvalitet och engagemang i undervisningen kan höja standarden och erbjuda ett värdefullt alternativ inom utbildningssystemet.

-I det här sammanhanget vill jag påminna om hur viktigt det är med ett fritt skolval. Att kunna välja skola fritt är en fantastisk förmån som finns i Sverige. Elever och deras föräldrar ska självklart även fortsättningsvis kunna välja den skola som passar dem bäst.

-Sist men inte minst vill jag lyfta fram alla våra medarbetare inom Atvexa som varje dag gör ett otroligt fint och viktigt jobb för eleverna. Varje skoldag arbetar de med stort engagemang och hjärta för att våra elever ska få en bra start i livet!

I skolenkäten svarar även elever i årskurs fem och åtta på frågor om bland annat sin studiemiljö och annat som är kopplat till skolans vardag. Här ligger Atvexas elever i femman över genomsnittet, medan de i åttan ligger strax under.

Fakta om Skolenkäten

Skolenkäten är Skolinspektionens stora undersökning av läget i svenska skolor. Årets enkät omfattar svar från nära 400 000 elever, lärare och föräldrar. Den görs en gång per år och då deltar hälften av landets skolor. Under 2024 deltog totalt 3 096 skolor från Trelleborg till Kiruna.

De som svarar är elever i grundskolans årskurs fem och åtta samt år två på gymnasiet, lärare i grund- och gymnasieskolan och vårdnadshavare till elever i förskoleklass, grundskolan samt anpassad grundskola.

Läs mer på Skolinspektionens webbplats.

Atvexas resultat i Skolenkäten 2024

Skolenkäten 2024 lärare grundskola

Skolenkäten 2024 vårdnadshavare förskoleklass

Skolenkäten 2024 vårdnadshavare grundskola

Skolenkäten 2024 elever åk5

Skolenkäten 2024 elever åk8

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!