Atvexa startar verksamhet i Bamberg

Publicerad 7 juni 2024

Tidigare i vår startade Atvexa sin första förskola i Bamberg, som ligger i södra Tyskland. Det finns ett stort behov av förskoleplatser i landet och förskolan är redan full. 

I mars slog LillÅr upp dörrarna till sin andra förskola i Bayern och den första i Bamberg, en stad med ca 80 000 invånare. Förskolan heter LiLLÅR-kita Lagarde Höfe och ligger i ett nybyggt bostadsområde med många barnfamiljer. Det finns plats för 40 barn från ett år upp till skolålder på förskolan. Förskolan öppnade i mars och de sista barnen ansluter nu i juni, så från och med den här månaden är det fullt. Lokalerna ligger i ett nybyggt hus och är planerade för bästa möjliga pedagogiska miljö.

– Det är väldigt roligt att vi öppnat vår första förskola i Bamberg och vår andra i Bayern. Med LillÅr kan vi erbjuda kvalitet och pedagogik som är anpassad till små barn, såväl som till de lite större, säger Johan Kyllerman vd Atvexa.

LillÅr är ett nytt varumärke som drivs av Atvexas tyska gren. Verksamheten grundar sig på pedagogik speciellt anpassad för yngre barn, med barnens individuella behov i fokus.

Brist på förskoleplatser

I Tyskland finns ett stort behov av förskolor just nu. En nationell lagstiftning infördes 2013 som fastställer att alla barn över ett år ska ha en garanterad förskoleplats. Att erbjuda förskola från tidig ålder är något som gynnar jämställdheten mellan män och kvinnor. Just nu saknas nära 300 000 förskoleplatser runt om i landet.

Det finns ett stort intresse bland tyska föräldrar för den skandinaviska förskolemodellen där verksamheten bygger på pedagogik med en särskild läroplan och pedagogiska processer som är utformade specifikt för små barn. Här kan Atvexa genom bland annat LillÅr bidra till en pedagogisk mångfald med vetenskaplig grund.

– Nu ser vi fram emot att öppna fler förskolor i landet under de närmaste åren, både i Bayern och på andra ställen i Tyskland, säger Johan Kyllerman vd Atvexa.

Läs mer om LillÅr

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!