Glöd och glädje på ULNA Norges stora medarbetardag!

Publicerad 24 september 2024

Nyligen samlades nära 400 medarbetare från Atvexas dotterbolag ULNA Norge för en gemensam planeringsdag. Temat för dagen var "glöd", och det var tydligt att detta är ett gäng som verkligen brinner för sitt arbete med barnen och delar med sig av sin arbetsglädje.

ULNA Norge har 24 barnehager (förskolor på svenska) från södra Norge upp till Fauske nära Lofoten. Varje år samlas alla medarbetare för att lära känna varandra, samt för att få ny kunskap och inspiration. Långväga barnehager passade på att besöka andra ULNA-förskolor i Osloområdet dagen före medarbetardagen, för att få insikt och inspiration om hur de kan arbeta på nya sätt. De avslutade dagen med en gemensam grillmiddag på en av förskolorna i Oslo.

Medarbetardagen innehöll flera intressanta och viktiga inslag, bland annat en politisk analys av PBL:s ordförande Eirik Husby, en viktig föreläsning om hur man samtalar med barn om svåra ämnen, hur man arbetar med arbetsmiljö, och hur viktig varje individ är.

Det årliga GLØD-priset delades också ut. I år gick priset till Skinsnesheia barnehage för medarbetarnas engagerade arbete som genomsyras av arbetsglädje och just ”glöd”.

– Jag är så stolt över alla de fantastiska medarbetarna i ULNA, och det är extra speciellt att en av våra nyaste förskolor, Skinsnesheia, vann årets GLØD-pris. De har på ett imponerande sätt visat ett starkt engagemang och ett genuint intresse för sitt arbete. GLØD-priset understryker vikten av att ha en personalstyrka som verkligen brinner för sitt arbete i förskolan, säger Laila Haugen, vd för ULNA Norge.

Succé för ULNAs egen sång

En rolig överraskning var när ULNAs egen sång presenterades. Sången är skapad av en av de anställda, Benjamin, som kombinerar sitt arbete som artist med arbetet på barnehagen. En riktigt bra kombination, menar han, eftersom barnen alltid ger ärlig och direkt feedback på musiken han skapar.

Lyriken i ULNA-sången bygger på bidrag från alla medarbetare. De har fått skicka in ord som de förknippar med sitt arbete i ULNA.

Varför glöd är så viktigt

”Trygg – Glödande – Robust” är ULNAs ledord i verksamheten, tillsammans med deras huvudsatsning: ”Robuste barn for fremtiden: Vi griper barndommens muligheter.” Målet är att göra barnen robusta genom psykiskt och fysiskt hälsofrämjande arbete, och detta genomsyrade också medarbetardagen på olika sätt.

– Vi är en glödande, engagerad samhällsaktör som ger barnen de bästa förutsättningarna för livskompetens. Alla våra barnehager arbetar målmedvetet med social utjämning, jämlikhet och inkludering. Alla barn ska bli sedda, hörda, erkända och respekterade, säger Laila Haugen.

 

Mer information

Läs om ULNA Norge

Lyssna på ULNA:s egen sång Glöd

 

Bilder från ULNAS medarbetardag 2024

Vd Laila Haugen inleder medarbetardagen. Självklart gick det att följa hela dagen på ULNAs Instagram.

Intressant föreläsning av PBL:s ordförande Eirik Husby om politiska läget i Norge.

Benjamin, som skrivit ULNA:s egen sång hyllas på scen.

Bara glada miner när alla skickade en hälsning till Atvexas ledning i Sverige.

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!