30-årsjubileum för MA Vätterosen

Publicerad 18 september 2024

MA Vätterosen är ett av Atvexas dotterbolag och driver en populär förskola, skola och fritidshem, med cirka 210 barn och 40 medarbetare. Vätterosen arbetar med inspiration från Nya Zeeland och arbetsmiljön är i allra högsta grad kreativ. Det händer ofta spännande saker på skolan och förskolan, dessutom är maten som serveras i en klass för sig. MA Vätterosen grundades 1994, därför var det nyligen stort 30-årskalas.

Hallå där Andreas Jälmestål, rektor och vd, hur har ni firat 30-årsjubileet?

-I slutet av augusti hade vi en stor gårdsfest för våra barn och elever samt personal. Vi hade diverse olika roliga aktiviteter som hoppborgar, hinderbana och spel.

-Utöver detta erbjöd vi även ansiktsmålning, sagoläsning, dans och såpbubblor. Våra kockar serverade hamburgare till alla barn och elever ute på vår gård.

-Givetvis blev det även på en god dessert i form av gelato från en prisbelönt tillverkare. Sedan kom Pippi på besök och personalen var utklädda till olika karaktärer. Hela gårdsfesten avslutades med ett uppträdande från en Trollkarl. Det var en mycket lyckad dag!

Hur har skolan utvecklats sedan den startade?

-Vätterosen startade som en förskola 1994. Några år senare, 1998 startades Farsta Strandskolan med en förskoleklass efter stora önskemål från dåvarande vårdnadshavare till de barn som skulle börja i skolan.

– Därefter växte skolan succesivt med klasser upp till årskurs 5. 2018/2019 valde Vätterosen att fokusera på barn mellan ett till tio år, dvs förskola och de fyra första åren i skolan.

Vad är ni mest stolta över?

-Mest stolta är vi över vår engagerade personal som gör ett fantastiskt arbete för våra barn och elever. Vi har väldigt fin gemenskap i hela Vätterosen med gränsöverskridande möten där alla barn från de yngsta till de äldsta år möts dagligen och umgås.

– Vi är också stolta över att Vätterosen är den platsen där familjer vill stanna och utvecklas. Att de vill gå hos oss från när de startar som ettåring på förskolan tills de slutar årskurs tre. När de även har fler syskon i familjen gör detta att vi får äran att ta del av deras utveckling under många, många år. Flera familjer har varit hos oss i över 15 års tid.

Några citat från dagen av barn och elever

• ”Den bästa dagen i mitt liv”
• ”Bästa dagen” (från en 3-åring)
• ”Festen borde inte ta slut”
• ”Alla skoldagar borde vara såhär”

Läs mer om MA Vätterosen på deras webbplats

Följ MA Vätterosen på Instagram 

Följ MA Vätterosens skolkök på Instagram

 

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!